Tips

Tips

Zorg dat je begint met je theorie, als je die hebt hoef je alleen nog de leuke dingen te doen en als je je theorie niet gelijk haalt, kost het je geen extra lessen. Bij een pakket van minimaal 30 uur krijg je een theorie examen gratis, vraag die dus bij mij aan en ga niet zelf zitten aanvragen, scheelt je weer geld ūüėČ Ben je gezakt voor het eerste gratis theorieexamen, vraag dan¬†hier¬†een herexamen aan.

Zorg dat als je theorie, tussentijdse toets of examen wilt doen je machtigt bij het CBR. Doe je dit niet op tijd kan ik geen examen voor je aanvragen. Machtigen kun je via deze link.

Begin met aanvragen als je begint met rijlessen. Als je weet dat je een arts of medisch specialist moet bezoeken, zorg dan dat je 5 maanden voor je begint met rijlessen de gezondheidsverklaring al aanvraagt.¬†Hier¬†kun je een filmpje bekijken hoe het in z’n werk gaat.

Zorg dat je leert! Je kunt een praktijkboek lenen bij de rijschool en je hebt filmpjes op¬†YouTube.¬†Stel tijdens de les zo veel mogelijk vragen, je betaalt me tenslotte, laat me dan ook werken voor mijn geld ūüėČ

Wil je weten wat je allemaal moet kunnen voor het examen? Dan kun je hier een filmpje bekijken met tips van de examinator.

Je krijgt een ogentest, twee¬†bijzondere verrichtingen, alleen bij de tussentijdse toets kun je een situatiebevraging¬†verwachten en je krijgt vragen over de auto, denk dan aan de banden, onder de motorkap en alle knopjes in de auto. Bij de pagina voertuigcontrole kun je alles vinden over alles wat je moet weten over de auto en kun je aan het einde van de pagina jezelf toetsen met een quiz ūüėČ

Zorg dat je altijd je identiteitsbewijs mee hebt in de lessen. Mocht het nou voorkomen dat we worden aangehouden is de boete voor jezelf. Met examens bij het CBR moet je je ID mee hebben, heb je die niet, kunnen we zo weer huiswaarts en ben je je geld kwijt. 

Als je je rijbewijs hebt gehaald, moet je aan de tafel bij de examinator een handtekening zetten, dan stuurt de examinator het door naar de gemeente waar je woont. Bij sommige gemeenten moet je een afspraak maken, bij anderen kan je gewoon naar binnen lopen. Om je rijbewijs aan te vragen heb je een pasfoto, identiteitsbewijs/paspoort, pinpas en evt van toepassing een begeleiderspas voor leerlingen onder de 18 jaar.